Financieel administratief medewerker
Als financieel administratief medewerker ben je binnen een bedrijf op meerdere plaatsen inzetbaar ter ondersteuning voor met name financieel administratieve werkzaamheden.
Je verzamelt en ordent de financiële gegevens van het bedrijf. Informatie zoals facturen, urenoverzichten en declaraties worden door jou gecontroleerd. De debiteuren- en crediteurenadministratie behoren tot jouw takenpakket. Via speciale computerprogramma’s voer je de juiste gegevens in op de computer. Met het LSSO-diploma Financieel administratief medewerker op zak ben je klaar voor een interessante, veelzijdige baan!
Heb je wat met cijfers en kun je goed rekenen? Ben je nauwkeurig en hou je ervan dingen uit te puzzelen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!
DE LESSEN
De opleiding Financieel administratief medewerker bestaat uit acht cursussen. Je gebruikt bij al die cursussen een digitaal lesboek.
In dat digitale lesboek:
- Bestudeer je de lesstof.
- Zie je bij ieder onderwerp dat extra uitleg nodig heeft een instructiefilm. Daarin geeft jouw docent je echt les. Je hoeft dus niet naar school en toch krijg je les!
- Volgen daarna vragen en/of opdrachten met uitwerkingen. Je kunt dus zien of je alles goed hebt geleerd en begrepen.
Vooropleiding
Voor de opleiding Financieel administratief medewerker is geen specifieke vooropleiding verplicht. Een minimale vooropleiding VMBO/MAVO is wel een aanbeveling.
Als je het diploma Telefonist/Receptionist, Administratief medewerker of Office Assistant (voorheen Secretaresse) al hebt gehaald via Examenbureau LSSO, heb je al certificaten behaald van een aantal cursussen van de opleiding Financieel administratief medewerker.
Je hoeft dan alleen de cursussen te volgen, waarvoor je nog geen certificaat hebt behaald. Let op: voor computer gerelateerde cursussen geldt een beperkte geldigheidsduur van de certificaten. Je kunt dit zien in het Examenreglement van Examenbureau LSSO, hoofdstuk 4.8.
Niveau van de opleiding Financieel administratief medewerker
Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met MBO, niveau 3.
Programma
De opleiding Financieel administratief medewerker bestaat uit de volgende 8 cursussen:
- Telefoneren
- Toetsenbordvaardigheid
- Tekstverwerken
- Praktijkvaardigheden
- Rekenvaardigheid
- Spreadsheet
- Boekhouden
- Computerboekhouden
Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.
Geadviseerde studieduur
8 tot 10 weken per 2 cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dit biedt de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling. De studiebelasting is dan 10 tot 12 klokuren per week.
De totale opleiding kan dus in 32 tot 40 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.
Geadviseerde studievolgorde
We raden je aan te starten met Telefoneren en Toetsenbordvaardigheid. Vervolgens kun je doorgaan met Tekstverwerken en Praktijkvaardigheden. Dan ga je verder met Rekenvaardigheid en Spreadsheet, om daarna de cursussen Boekhouden en Computerboekhouden te kunnen doen.
Examen / certificaten / diploma
Deze opleiding bestaat uit 8 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.
Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, dan ontvang je het LSSO-diploma Financieel administratief medewerker.
Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.
Vrijstellingen
Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.
Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.
Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.
Doorstroommogelijkheden
Heb je de opleiding Financieel administratief medewerker met succes hebt afgerond, dan zijn er de volgende mogelijkheden:
- Je kunt jezelf desgewenst verder bekwamen in de boekhouding door het volgen van een cursus BKB of BKC. Sinteno biedt hiervoor versnelde trajecten aan.
- Het diploma Commercieel administratief medewerker is er snel te bij halen door nog 2 extra cursussen te volgen.
- Er is een overstap mogelijk naar de opleiding Office Assistant. Voor deze opleiding bezit je al 4 certificaten van Examenbureau LSSO. Door ook de cursussen Zakelijk Nederlands, Zakelijk Engels, Kantoorpraktijk en Notuleren te volgen, kan het diploma Office Assistant van Examenbureau LSSO behaald worden.